Kombi Arizalari
Kombi arızaları kombi marka modellerine göre farklılık gösterir biz burda genel olarak kombilerdeki arızaları tarifini ve tamirini anlatmaya çalışacagız. Burda anlattıklarımız bilgi amaçlı olup kendiniz kombinizi tamir etmeye çalışmayın oluşabilecek kötü sonuçlardan sorumluluk sizlere aittir.
Kombi Arızalarında Kontrol Edilenler
Kombinin fişi prize takılımı, sigortası açıkmı, açma kapama düğmesi açıkmı, gaz vanası açıkmı, kombinin su göstergesi 1.5 bardamı oda termostatı varsa sıcaklık istenilen değerdemi her ne arızanız olursa olsun bu saydıklarımız kombilerde ilk kontrol etmemiz gereken maddelerdir. Bunları kontrolleri tamamsa gaz varmı yokmu diye ocakğı yakıp son bir kontrol daha yaptıktan sonra servis çağırın.
Kombi Su Akıtıyor
Kombi su akıtıyorsa bu türlü arızalarda manometreyi (su basınç göstergösi) takip etmeliyiz kombi basınçını 1.5 bara ayarladık kombi çalıştığı zaman normalde bir miktar yükselme olur ama çalıştığı zaman manometre 3 bara yükselip emniyet ventilinden su akıtıyorsa kombinin genleşme tankının havası bitmiştir 8L genleşme tankına 1 bar hava basılmalıdır. Kombi eski bir kombi ise hava kaçırıyorsa değiştirmek gereklidir. Kombinin devamlı suyu yükseliyor 3 bara çıkınca kombi su akıyor bu arızanın neden kaynaklandığını bir çok usta kombici bile çözemiyor olmadık gereksiz parça değiştiriyorlar. Sizin ilk yapmanız gereken kombi su doldurma musluguna bakmaktır muslugu açık bırakmış olabilirsiniz. Doldurma musluğu kapanmıyor olabilir. Kombi doldurma muslugu sağlamsa diğer bir neden plaka eşanjördür doldurma musluğu kaçırmıyorsa, ve kombinin suyu yükseliyorsa plaka eşanjör dediğimiz parça kullanım suyu tarafında kalorifer tarafına su kaçırıyordur. Emniyet ventilinden su kaçırmıyor kombi içinden su damlatıyor açıp bakmak lazım bazen ana eşanjör deliniyor bazen kombi bloktan çatlıyor kombinin kapakları açılıp kontrol edilmeli.
Kombi Sıcak Suyu Isıtmıyor
Bütün kombilerde marka ve model fark etmeden sıcak suyun açıldığını anlayan mekanik ve elektronik parçalar vardır. Eski tip kombilerde üçyollu vana denilen parça suyun basıncı ile kullanım suyunun açıldığını anlar üç yollu vanalarda en çok mebran conta delinir değiştirmek yeterli olabilir. Elektronik olanlarda ise su türbünü denilen parça yada suyun sıcaklığını hisseden sensör arızalanmıştır. Bu parçaların değiştirilmesi gereklidir. Eğer sıcak suyu açtığınızda kombideki musluk işareti yanmıyorsa suyun açıldığını anlamıyorsa su türbini arızalıdır.
Kombi Çalışıyor Kalorifer Petekleri Isınmıyor
Bu kombi arızaları kışın en çok karşılaştığımız arızalardandır. Önce kombinin suyunu boşaltıp kombinin altındaki filitresine (pislik tutucu) bakmak gerekli eğer filitre tıkalı ise temizlemek yeterlidir. Filitreyi temizledik yinede ısınmıyorsa tesisatınızın temizlenmesi gereklidir. Bazen ters bağantı yapılıyor bu şekilde olan tesisatlar ısıtmaz bunu anlamanın kolay yolu vardır kombiyi kalorifer konumuna alıp peteklerin üzerindeki vanaları elinizle tutun alttaki soğuk üstteki sıcaksa bağlantı doğrudur tam tersi ise bağlantıyı düzeltmek gereklidir.
Etiketler
- kombi ateşlemiyor
- İçerenköy Kombi Servisi
- Bostancı Kombi Servisi
- Esentepe Kombi Servisi
- Doğalgaz Tasarrufu
- soganlık kombi servisi
- Kombi bakım servisi
- Kombi ısıtmıyor
- kombi su akıtıyor
- kombi suyu ısıtmıyor
- Zümrütevler Kombi Servisi
- kombi arızaları
- kombi tamircisi
- Petek Temizliği
- Aydınevler Kombi Servisi
- Kombi Servisi Aydınevler
- Uğurmumcu Kombi Servisi
- Esenkent kombi servisi
- Cevizli kombi servisi
- Maltepe Petek Temizleme
- Kombi Tamiri
- Kombi Bakımı
- Atasehir Kombi Servisi
- Ataşehir Tesisat Bakımı
- Kadıköy Kombi Servisi
- Kadıköy Tesisat Temizleme
- Kartal Kombi Servisi
- Kartal Petek Yıkama
- Kombi Servisi
- Maltepe Kombi Servisi
- Pendik Kombi Servisi
- Kalorifer Temizleme Pendik
- Küçükyalı Kombi Servisi
- Kayışdağı Kombi Servisi
- Kurtköy Kombi Servisi
- Erenköy Kombi Servisi
- Suadiye Kombi Servisi